LiRul’s Posts (In Hungarian)

Yeah zöldkártya project done.

És igen, szép napra virradtunk máma. Kelek fel szokásos 6:40pm idõpontban, kinézek az ablakon, látom hogy nem esik az esõ, az aszfalt is félig száraz. Gondolkodóba estem, hogy mitévõ legyek. Menjek el ma, s akkor késõbb érek be, de lehet, hogy túlleszek rajta, vagy halasszuk jövõhétre, hátha szebb idõ is lesz. Felmerültek pszichológiai szálak is, pénteken esetleg már mindenki túl akar lenni a melón, pörögnek, talán nem is veszik annyira komolyan; míg hétfõt speciel mindenki utálja.

Úgy döntöttem elmegyek ma, lesz ami lesz. 8:20 körül értem oda, igazi szocreál, a 70-es évekbõl visszamaradt igen nagy területû gyártelep, féig leeresztett sorompóval a bejáratnál. Egy kedves fiatalember jött ki, érdeklõdött, hogy mi járatban. Mondtam neki a tényeket, s lám a sorompó felnyílott. Elmentem a munkafelvételre, ott egy középkorú kedves nõ fogadott, felvette az adatokat s elkezdte keresni a szervízeseket hol hangosbemondón, hol mobiltelefonon (ugyanis étkeztek). Megjött egy srác, mondta, hogy álljak hátra. Odakanyarodtam, majd mondtam neki, hogy a Józsi ismerõse vagyok, és hogy a verda eszi az olajat, így ne nagyon várjunk jó értékeket.

Mért és kiderült, hogy gyalázatos értkeket produkál a motor. Némely szám több mint kétszerese volt a megengedettnek. Valami hasonlóra számítottam. Jött a kérdés, hogy vizsgára megy-e az autó vagy csak simán lejárt a zöldkártya, ill. hogy nincs-e egy másik autó aminek jók az értékei, maximum azzal tudná átrugdosni. Felmerült az õsök négykerekûje, azzal tuti nem lenne probléma, de rövid ,,várjak egy pillanatra’’ után beállt az egyik ott dolgozó a vadi új Suzukijával és annak az értékei kerültek végül a papírra. :-) Mindehhez lefizetésképp kemény ezer forintot (kevesebb mint 5 USD) adtam a srácnak. Maga a mérés pedig 6400 Ft-omba került (nagyjából 30 USD).

Nagy kõ esett le a szívemrõl, most újabb egy évig errõl is le van a gond. Persze hosszútávon jó lenne újragyûrûztetni a motort, mert én sem szeretem mikor a húsz éves (ne adj’ Isten) diesel autó kipuffogójából koromfekete füst tör elõ, ezzel erõsen szennyezvén a levegõt.