Zöldkártya

Hazaérkeztem előtt valami különös érzés kerített hatalmába: érvényes még a zöldkártyám? (Ez most az autó CO + egyéb gázkibocsátásának a határérték alatti voltát igazoló lap.) Elkezdtem gondolkodni, hogy mikor volt műszakiztatva a kocsi. Rövid töprengés után rájöttem, hogy biza tavaly nyáron. Ajjaj, akkor viszont nem lehet érvényes a zöldkártya, mert emlékszem, hogy a műszaki vizsgánál mondták, hogy a green card még egy évig jó.

Ahogy felértem a lakásba, azonnal elővettem a kis iratkupacomat és meggyőződtem róla: 2004. július 9-én lejárt az okmány érvényessége. Végigfutott rajtam, hogy hány alkalom adódott volna már azóta, hogy igazoltatás ürügyén megbüntessenek jól. Kapásból ott van a kelet-magyarországi ,,körutam”, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc… mindez augusztus elején. Aztán ott a Balcsi, augusztus közepén. Minden nap mentünk az autómmal, hol Siófokra (hallod Jay? :-)) hol Keszthelyre, hol Hévízre.

Tovább nem gondolkodtam, már ezen alkalmak felidézésével is kirázott a hideg. Okay, hívjuk a szervizes srácot (Józsi) akihez szoktam vinni az autót. Ajánlott egy helyet, ahol elvileg némi plusz pénzmag ellenében szemet húnynak az esetleges magasabb értékek felett. Tudni kell, hogy az öreg autó már eléggé eszi az olajat, így képtelenség a határértékek alatt tartani a károsanyag kibocsátást. Mondta a Józsi, hogy a motor újragyűrűzésével helyre lehet pofozni, de az több mint százezer magyar valuta. (USD-ban nagyjából 500 dollár.) Erre most eléggé nem lenne keret. Reggel hatkor nyitnak, s délután kettőig vannak. :-) Ehh, nem mondom, érdekes nyitvatartás. De végülis nekem megfelel, meló előtt bőven oda tudok menni.

Jelenleg itt tart az ügy, ha nem alszok el túlzottan, akkor holnap reggel el is viszem az autót, jobb lenne már hamar túllenni rajta.

Bookmarklet or submit to:
Post Zöldkártya to del.icio.us   Post Zöldkártya to digg   Post Zöldkártya to Furl   Add Zöldkártya to YahooMyWeb   Simpify!   Post Zöldkártya to shadows   Post Zöldkártya to Spurl   Post Zöldkártya to BuddyMarks

Your Ad Here

Comments are closed.